Pevka in tekstopiska Lana del Rey s pravim imenom Elizabeth
Pevka in tekstopiska Lana del Rey s pravim imenom Elizabeth "Lizzie" Grant. Foto: Reuters

Novico je v četrtek sporočila svojim sledilcem na Instagramu. Knjiga bo stala le en dolar, ker so njene misli "neprecenljive", je povedala v spletnem pogovoru z enim od svojih oboževalcev. V marcu je sicer na svojem računu na Instagramu objavila že več pesmi iz zbirke, ki bo izšla v samozaložbi.

Majhne, neodvisne knjigarne
"Izredno sem navdušena nad izdajo svoje prve pesniške zbirke. Želim samo javiti vsem majhnim, neodvisnim knjigarnam iz južne Kalifornije/San Francisca, ki bi jih moja knjiga zanimala, da vam sama pripeljem nekaj škatel v prihodnjih mesecih, ko bom končala vezavo,"
je zapisala.

Del Rey, znana po uspešnicah Video Games in Summertime Sadness, je že konec lanskega leta o zbirki na družbenih omrežjih zapisala, da je "dokončala kratko pesniško knjigo, ki jo piše/m/ zadnjih 13 mesecev", poroča publikacija Spin.

Ginsberg, Whitman, Plath
Pevka in tekstopiska tudi v svojih besedilih pogosto uporablja reference iz sveta literature. Na njenih izjemno uspešnih albumih Born to Die, Ultraviolence, Honeymoon in Lust for Life najdemo citate, reference in aluzije na F. Scotta Fitzgeralda, Allena Ginsberga, Walta Whitmana in druge velikane literature. Tudi na novem albumu Norman Fucking Rockwell, šestem po vrsti, se bo pojavila poetična referenca. V skladbi hope is a dangerous thing for a woman like me to have - but I have it (upanje je nevarna stvar za žensko, kot sem jaz, vendar ga imam), ki ji lahko prisluhnete spodaj, namreč "nastopi" ameriška pesnica Sylvia Plath.

Sodelovanje z Jackom Antonoffom
Na spletu je mogoče slišati še dve skladbi z albuma, ki naj bi bil v celoti dostopen 29. marca, to sta Venice Bitch in Mariners Apartment Complex. Napovedala je še nekatere druge pesmi, kot je Happiness is a Butterfly, a spisek skladb z albuma še ni potrjen. Gotovo je le to, da je pri glasbenem ustvarjanju sodelovala z glasbenikom Jackom Antonoffom, producentom in soavtorjem mnogih popalbumov iz zadnjih let med njimi sta denimo Melodrama izvajalke Lorde in 1989 glasbenice Taylor Swift.

Pesnica, glasbenica, obraz Guccija
Lana del Rey je letos postala eden od obrazov hiše Gucci, skupaj z igralcem Jaredom Letom je nastopila v kampanji za dišavo Gucci Guilty.