Dogodka nadomeščata zadnji koncert za oranžni abonma v sezoni 2019/20, ki so ga posvetili 80. življenjskemu jubileju prve dame slovenskega pianizma. Izvedla bo dva Beethovnova koncerta.

S filharmoniki pod taktirko Simona Krečiča bo izvedla Beethovnov četrti in peti klavirski koncert. Za Koncert za klavir in orkester št. 4 v G-duru je značilen klavirski solo osrednjega motiva pred orkestralnim uvodom, Koncert za klavir in orkester št. 5 v Es-duru pa je zaradi svoje virtuoznosti in simfonične razsežnosti dobil oznako Imperator.

Spored bo uvedlo delo Naturae vox – Klic narave Alojza Srebotnjaka (1931–2010). Diplomant Lucijana Marije Škerjanca je bil eden najvidnejših skladateljev sodobne resne glasbe. V raznolikem opusu, ki obsega instrumentalna dela, vokalno-instrumentalno in zborovsko glasbo ter glasbo za film in oder, so mu pripisali velik občutek za vokal in ekspresivnost, posvečal se je tudi obdelavam ljudskega gradiva. Za svoje ustvarjanje je med drugim prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo in Kozinovo nagrado Društva slovenskih skladateljev.

Dubravka Tomšič Srebotnjak je v svoji dolgoletni karieri opravila več kot 4000 nastopov v največjih dvoranah, glasbenih središčih in festivalih po svetu. Kot solistka je nastopila s priznanimi orkestri, kot so Kraljevi filharmonični orkester iz Londona, Orkester Gewandhausa iz Leipziga, Državna kapela iz Dresdna in Kraljevi orkester Concertgebouw iz Amsterdama, ter dirigenti, kot so Bernard Haitink, Seidži Ozava, Hans Graf in Herbert Blomstedt.

Klavir se je začela učiti pri štirih letih, nato pa je po nasvetu pianista Claudia Arraua z 12 leti odšla študirat na šolo Juilliard v New York. Po diplomi se je izobraževala še pri Arthurju Rubinsteinu. Za svoje umetniško delo je prejela tako Prešernovo nagrado kot nagrado Prešernovega sklada.