Festival bo v Novi Gorici in okolici ponudil osem koncertov, na katerih bo glasbilo udeleženo v različnih kontekstih oziroma slogih.

S področja džeza se bosta slovenskemu občinstvu prvič predstavila Američan Tivon Pennicott in Italijan Pasquale Caloo, na klasičnem saksofonu pa bodo prvič na slovenskih tleh nastopili štirje mednarodno uveljavljeni glasbeniki – Francoz Sandro Compagnon, Španec Xavier Larsson Paez, Italijan Alessandro Malagnino in Rus Nikita Zimin, so po današnji predstavitvi sporočili iz Kulturnega doma Nova Gorica.

Zadnji štirje so tudi mentorji delavnice klasičnega saksofona znotraj poletne šole SAXGO24. Festival je namreč združen s poletno šolo saksofona v novogoriški glasbeni šoli, na katero se je prijavilo 23 udeležencev. Drugo delavnico iz džezovskega saksofona, na katero so se prijavili štirje udeleženci, pa bo vodil saksofonist in pedagog Jaka Kopač.

Udeleženci obeh delavnic bodo šolanje sklenili s koncertom z mentorji na velikem odru novogoriškega kulturnega doma, s katerim se bo festival tudi končal.

Festival bo sicer uvedel nastop Pennicotta, ki v svojem unikatnem slogu združuje džez z afrofuturizmom. Na ploščadi Silvana Furlana kot osrednjem prizorišču bodo z njim koncertirali še kontrabasist Dean Torrey, bobnar Kenneth Salters in pianist Marko Črnčec.

V dneh zatem se bodo koncerti vrstili tudi na gradu Kromberk, v Frančiškanskem samostanu Kostanjevica in na terasi Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, kjer bo 4. julija potekal jam session pod vodstvom Kopača in Boštjana Simona, ki je na festivalu zadolžen za umetniško vodenje džezovskega saksofona in improvizacije. Na improvizirano glasbeno druženje vabijo vse glasbenike, ki bi želeli sodelovati ali se preizkusiti v poletni improvizaciji, so zapisali organizatorji.