Razstava z naslovom Meantime/Paintings only je na ogled od 20. decembra do 26. januarja.

Raznovrstnost del na razstavi, ki se odpira nocoj, je posledica vsebinske in oblikovne širine, iz katere se navdihujejo umetniki. To sta lahko narava in umetnikovo življenjsko okolje, so množični mediji, zlasti fotografija, film, internet, družbeno-politične razmere, pandemija, in likovne raziskave, ki segajo od realizma do sublimnih abstraktnih videnj, so bo razstavi zapisali v Galeriji Equrna.

Izbor se, kot so dodali, podreja vživetju gledalca, kaže različne tipe slikarstva in se sprašuje, kako v digitalnem času podoživeti "analogne" postopke in učinke slikarskega medija. To razmerje je danes obojestransko: ne le, kaj vse mi slika ponudi, ampak tudi, kaj jaz, gledalec, lahko storim zanjo. In tu se začenja gledalski užitek pričujoče razstave, so prepričani v galeriji.

Na ogled bodo dela Suzane Brborović, Gašperja Capudra, Nine Čelhar, Ksenije Čerče, Roberta Černelča, Staša Kleindiensta, Eme Klinar, Zmaga Lenardiča, Mihe Majesa, Vlada Stjepića, Ive Tratnik, Uroša Weinbergerja in Jureta Zadnikarja. Kurator razstave je Arne Brejc.