Zato je naslov likovnega projekta Sodelovanja.

Kranjčan Boštjan Gunčar se je konec 80. let minulega stoletja uveljavil s fotografskimi interpretacijami motivike ženskega akta in je po navedbah Fotokluba Maribor eden redkih sodobnih fotografov, ki se temu fotografskemu motivu kontinuirano posveča.

Njegove v nevtralnem ambientu fotografskega ateljeja ali v naravnem okolju posnete ženske akte povezuje nekaj skupnih potez. Odločil se je za črno-belo fotografijo, ki s poudarjeno igro svetlobe in senc omogoča osredotočanje na motiv.

"Gunčarjeve fotografije aktov so formalno dognani in premišljeno urejeni posnetki, pri katerih izstopa občutek za kompozicijsko ureditev in za atmosferske in svetlobne učinke. Izzivalni erotični poudarki so vselej prepleteni z likovnimi rešitvami. Boštjan Gunčar je torej pri fotografiranju perfekcionist, ki ničesar ne prepušča naključju. V različnih držah fotografirani modeli so postali kompozicijski elementi, ki jih fotograf pozicionira, premišljeno razporeja v likovno polje," je ob razstavi pripisal Damir Globočnik.

Boštjan Gunčar se je rodil leta 1963 v Kranju. Že v srednji šoli je pokazal veselje in nadarjenost do fotografije in v tistem obdobju tudi dobil prva pomembnejša priznanja in nagrade za svoje fotografije. Po študiju se je odločil, da bo svojo ljubezen do fotografije izkoristil tudi za poklic. Do sedaj je imel že več kot sto samostojnih fotografskih razstav.