Logar ga je začel okoli leta 2011 ter z njim tudi končal svojo bogato likovno pot. "Čeprav so bile njegove umetnine tekom celotnega opusa cenjene in nagrajene doma ter v svetu, lahko rečemo, da so Angeli Logarjev 'labodji spev'. V ciklusu prek 3000 drobnih del malega formata je z njemu lastnim energetskim nabojem in s sproščeno risbo, z barvnimi svinčniki na črnem papirju, narisal refleksijo lastnega ustvarjanja skozi njegov čas. Risbe so bile narejene iz avtorjeve ustvarjalne nuje in so odblesk celotnega likovnega raziskovalnega diskurza, ki ga je vseskozi vodil s samim seboj," so ob razstavi zapisali pri Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU).

Kot piše v sporočilu za javnost, je bila črnina vedno pomemben element Logarjevih likovnih kompozicij. Na začetku, v času poparta, je bila nosilka življenja na likovnem polju, nato pa, v okviru skrajnih meja raziskovanja likovnosti, ko je slikal črno na črno, dominanta slike. V Angelih je Logar strnil obširno slikarsko znanje s sebi lastno simboliko. Ostal je zvest antropomorfnim brezglavim torzom, senzualnih z erotično poetiko napolnjenih ženskih teles, ki so jih pogosto prekinjali ostri geometrijski elementi.

V okviru Angelov se pojavijo novi, nadvse zgovorni simboli, denimo iz krščanske ikonografije Križanje, iz antike pa mit o Ikarju. Pri čutečem in vedno razmišljajočem umetniku je bila to slutnja in smrt kot ikonografska tema ter polet v neznano.

Angeli so sklepna razstava iz niza štirih Logarjevih razstav po Sloveniji in sklepni del projekta, v katerem so organizatorji ZDSLU-ja, sin Marko-Boni Logar in Koroška galerija likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, Galerija Murska Sobota in Obalne galerije želeli vsaj delno predstaviti različna obdobja iz obsežnega opusa umetnika, čigar življenje in delo ni bilo nikoli primerno obdelano, so še zapisali pri ZDSLU-ju.

Lojze Logar se je rodil 30. julija 1944 v Mežici. Po koncu študija je najprej deloval kot samostojni umetnik, nato je bil od leta 1991 in vse do upokojitve 2013 izredni profesor za grafiko, risanje in slikanje na likovni akademiji v Ljubljani. Bil je dolgoletni član ZDSLU-ja, ustanovitveni član galerije Equrna, aktivno je deloval pri mednarodnem projektu INTART. Doma in po svetu je dobil številna priznanja in nagrade, med drugim nagrado Prešernovega sklada in Jakopičevo nagrado.

V 70. letih preteklega stoletja se je posvetil ekspresivni figuraliki in bil osrednji slovenski umetnik na področju poparta. Nato so sledila obdobja konceptualizma, radikalnega ekspresionizma, na začetku 80. let popolnoma abstraktno minimalistično obdobje črno-črnega slikarstva, konec 80. let pa je začel svoj najobsežnejši ciklus ekspresije barv, Davidovi vrtovi, ki je tekel vzporedno Intermezzozoiku (1990–2000) in ciklu Sarcophag (U.S.) (od 2001) do konca. Umrl je leta 2014.

V ciklu Angeli se je znova vrnil k risbi, ki jo je gojil vseskozi, ob koncu 70. let v črno-beli kombinaciji, med letoma 2011 in 2014 pa se je posvetil risbi z barvnimi svinčniki, in to je bila zadnja faza Logarjevega ustvarjanja.