Tokratni Eričev cikel podob hudomušno izrisuje in odseva različne "odštekane" glasbenike sveta, ki igrajo na svoje nora glasbila, in seveda tudi obratno, so zapisali v Kulturnoumetniškem društvu in Galeriji Salsaverde.

Barvne groteskno skrotovičene podobe popestrijo in začinijo naš pogled na glasbo ter jo tako avtorsko vizualno pretvorijo v nekaj več. Vse to je zvok sveta, so dodali organizatorji razstave, ki bo na ogled do vključno 4. februarja. Celotno razstavo si bo sicer mogoče ogledati tudi na spletu.

Milan Erič (1956) je leta 1979 diplomiral na Oddelku za slikarstvo Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1981 tudi končal slikarsko specialko. Ukvarja se s slikarstvom, risanim filmom in ilustracijo. Svoja slikarska dela in risbe od leta 1980 predstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini.

Je prejemnik več nagrad, med njimi sta nagrada Prešernovega sklada za animirani film Socializacija bika (z Zvonkom Čohom) in Jakopičeva nagrada za življenjsko delo. Je član Društva slovenskih likovnih umetnikov ter profesor za risanje in slikanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.