Kot je zapisala kuratorka razstave Kristina Prah, gosto pretkane površine platen in listov dobitnika nagrade Patrika Dvorščaka pogledu ne dovolijo, da bi se predolgo mudil na enem mestu. Hiteti mora od razobličenih golih teles do incidentno poudarjenih udov in kubistično zlomljenih nosov na obrazih velikih, zmedenih oči. S kombinacijo več risarskih in slikarskih tehnik – tako klasičnih analognih kot digitalnih – mladi slikar gradi svoja dela v reprezentativnem procesu, ki je vzporeden njihovemu večplastnemu sporočilu (samo)uničevanja.

Oblikotvorna manifestacija, kot posledica vsakdanjih dejanj, je po mnenju kuratorke bistvo pripovedi prostorske postavitve enajstih glinenih figur, ki jih v prostor umestila Lana Pastirk. Zgneteni kipci človeških podob, sploščenih teles in dolgih udov posedajo na stole in okoli miz, pri tem pa se ponekod ali popolnoma zlivajo v kose pohištva, preobražajoč se v antropomorfne objekte, je dodala.

Slikarski cikel Notranji svetovi bo prestavila dobitnica listine Primavera Natalija Premk Jenič. "Notranji prostori njenih slik so simbolna paralela intimnemu delu zavesti (in podzavesti), ki je le naš in katerega le del želimo in zmoremo deliti še s kom," pravi kuratorka razstave.

V sosednji galeriji Media Nox so sočasno odprli razstavo Vabljeni mladi 2024, na kateri se predstavljajo: Vita Čepič, Domen Dimovski, Olja Grubić, Jasmina Grudnik, Ana Jagodic, Lara Ješe, Mirjam Lamut, Katarina Marov, Bad Artist, Maruša Pajnič, Polona Pečan, Kaja Podgoršek, Mori Sikora, Katarina Snoj, Ana Ščuka, Janez Škrlec in Iza Štrumbelj Oblak.