Medtem ko Dejan Lapanja & Gašper Peršl obljubljata minimalistične in intenzivne zvočne pokrajine z navezavami na progresivni rock, pa bo Divje jezero udeležence popeljalo na sanjavo, a tudi živahno popotovanje v pop-rock sedemdesetih let. Ob tem bosta obe zasedbi premierno predstavili nova albuma. Kitarsko-bobnarski duo Dejan Lapanja & Gašper Peršl bosta premierno predstavila prvenec Step Out of the Shakers, neke vrste kolaž, sestavljen iz elementov, ki so se zbirali zadnjih dvajset let. Zasedba Divje jezero iz Idrije bo predstavila novo ploščo Prva stran.

Lapanja trenutno sodeluje tudi s pevko Severo Gjurin in kantavtorico Katarino Juvančič ter s skupino Bakalina Velika. Gašper Peršl, ki je igral tudi z znanimi tujimi džezovskimi glasbeniki, kot sta Billy Harper in Reggie Workman, zadnjih 20 let redno nastopa s skupino Vlado Kreslin in Mali bogovi.

Zasedba Divje jezero je bila na začetku delovanja trio, ki so se mu z leti pridruževali drugi glasbeniki, vsak pa je k zvočni sliki prispeval nekaj novega. Kot je povedal avtor skladb in idejni vodja zasedbe Luka Čibej, želijo z vsako novo skladbo ali albumom preizkusiti nekaj novega. Tako so na svežem albumu prvič sodelovali s Tinkaro Kovač, ki v skladbi Signali poje in igra flavto.

Koncertni cikel Keltika bo do septembra ponudil še tri koncertne večere: 19. julija bo v Cerknem nastopil kultni ameriški kitarist Marc Ribot, 30. avgusta bo nastopila slovenska zasedba Jimmy Barka Experience, 7. septembra pa bo koncertni cikel sklenila balkanska trubaška godba večkrat nagrajenega makedonskega trobentača Džamba Aguševa in njegovega orkestra Džambo Aguševi Orchestra.