Mnogo hrupa za nič je režirala Ivana Djilas, prepoznavna po glasbeno-gledaliških spektaklih, kakršna je tudi uprizoritev te komedije, ki bo na ogled v Kopru. Foto: Peter Uhan/SNG Nova Gorica
Mnogo hrupa za nič je režirala Ivana Djilas, prepoznavna po glasbeno-gledaliških spektaklih, kakršna je tudi uprizoritev te komedije, ki bo na ogled v Kopru. Foto: Peter Uhan/SNG Nova Gorica

Vsi dogodki
se začenjajo

ob 21.30.

Letošnje festivalsko dogajanje bo drevi ob 21.30 na Titovem trgu v Kopru odprla komedija Mnogo hrupa za nič, ki je tudi največja gledališka predstava tokratnega festivala. Komedijo Williama Shakespeara v režiji Ivane Djilas bo odigral 16-članski ansambel SNG Nova Gorica. Mnogo hrupa za nič je po besedah režiserke komedija, kjer ni čiste linije ali ljubezenskega para, temveč je vse ena velika zmešnjava. Veliko parov se zbližuje in spet oddaljuje, v resnici pa gre v predstavi za naš napor, da se prepoznamo, zbližamo in uredimo svoja čustva.

Sorodna novica Ob Kajuhovem letu tudi avtorski projekt Juriš o generaciji, ki se je zavestno spremenila

V prvem tednu bo v sredo, 3. julija, v izolskem Arrigoniju na ogled še predstava po motivih partizanskega pesnika Karla Destovnika Kajuha Juriš v izvedbi SNG-ja Celje. V petek, 5. julija, v koprskem skladišču Libertas sledi Spolna vzgoja II – Borba v režiji Tjaše Črnigoj ter koprodukciji Nove pošte (Mladinsko gledališče in Maska Ljubljana) in Mesta Žensk. Dan pozneje sledi še predstava Poletni sen italijanskega teatra Dedalo, ki bo gostovala v Valdoltri.

V drugem festivalskem tednu sledi produkcija Primorskega poletnega festivala, naslovljena Bužec on, bušca jaz v režiji Boris Cavazza, ki bo v izolskem Arrigoniju na ogled 11. julija. Dan pozneje pa bo Avditoriju Portorož gostil balet Grk Zorba v izvedbi SNG-ja Maribor.

Sorodna novica Za sklep sezone tržaškega gledališča monodrama Kaplja soli, ki raziskuje starodavne mite

Tretji teden festivala s seboj prinaša tri predstave. V torek, 17. julija, bo ankaranska Sveta Katarina gostila predstavo SiTi teatra Nikoli ni prepozno v režiji Luke Marcena. Dan pozneje bo v Kosmačevi hiši v Portorožu na ogled avtorski projekt Jurinčič-Možina iz SSG-ja Trst, naslovljen Kaplja soli. V petek, 19. julija, pa bo v Letnem kinu Arrigoni v Izoli uprizoritev nove predstave kantavtorja Iztoka Mlakarja, naslovljene Pegule.

Sklepni festivalski teden bo 23. julija na vrtu italijanske skupnosti v Kopru s satiričnim večerom odprl Paolo Rossi. Na istem prizorišču bo naslednji dan glasbeni večer Moonwalk, poklon Michaelu Jacksonu. In tudi sam sklepni večer festivala, 27. julija, bo v znamenju glasbe, saj bodo na plaži v Valdoltri nastopili Aldo Kumar in Anbot.