Foto:
Foto:
Las Vegas
Igralniško mesto sredi Nevade slovi tudi po razkošnih predstavah z zvezdniškimi imeni v glavnih vlogah. Foto: RTV SLO

S tem so predstavniki slavnega zabavišča končali ugibanja, kdo bo nadomestil kanadsko pevsko zvezdnico v Koloseju s 4.100 sedeži, ki je bil skoraj pet let večer za večerom, ko je tam nastopala Dionova, razprodan.

Predstava Dionove A New Day je od marca 2003, ko je začela tam nastopati, prinesla več kot 500 milijonov zaslužka, so povedali producenti. Januarja letos pa je grammyjevka oznanila, da se bo do konca leta umaknila z odrov 95 milijonov dolarjev vrednega gledališča z enim največjih odrov na svetu.

Dvajset tednov, petkrat na teden
Midlerjeva je povedala, da jo velikansko prizorišče sicer straši, a je vznemirjena. 61-letna umetnica je podpisala dveletno pogodbo, po kateri naj bi na leto nastopila stokrat, od 20. februarja naprej bo dvajset tednov nastopala po petkrat. Njen urnik pa bo vseeno veliko manj naporen od urnika Dionove, ki je na leto nastopila kar 160-krat. "Zaradi tega sem se na koncu odločila, da bo zabavno," je povedala Midlerjeva. "Imam šoloobveznega otroka in veliko obveznosti v New Yorku, zato mi je všeč možnost potovanja sem in tja."

Midlerjeva pravi, da se še ni odločila, kako bo videti in kako bo zvenela njena 90-minutna predstava. "Najbrž bo moj običajen, nezaslišan, živahen, pretiran šov," je povedala. "Imam izjemne spremljevalne pevce in odlično skupino," je dodala. "Če bom imela srečo, bodo napol goli. Obožujem plesalke in perje in lesketajoče novce, tako da upam, da bo tega zares veliko."

V Koloseju kmalu tudi Cher?
Poleg Eltona Johna, ki bo do konca leta 2008 nastopil še 50-krat, se bo našel prostor še za tretjega nastopajočega v Koloseju, je razkril predsednik Concerts West, družine pod okriljem AEG Live, ki najema nastopajoče v Caesarsu. Povedal je: "Najbrž bomo najeli še enega umetnika, ki ga bomo napovedali pozneje." Ni želel komentirati glasnih govoric, da naj bi tam nastopila še Cher. Po 15. decembru, ko bo Celine Dion v Koloseju nastopila zadnjič, pa bodo do prihoda Midlerjeve spustili zaveso, je še dodal Meglen.