Foto:
Foto:
Harlekin, maskota Dnevov komedije
Zasedba komedije Funny Money

Te je poleg štirih spremljevalnih izbrala Tina Kosi, umetniška voditeljica SLG-ja. Tako kot vsa leta do zdaj tudi letos tekmovalni program poteka ob petkih in sobotah, spremljevalni pa ob nedeljah.

Med 14. januarjem in 6. februarjem
Slavnostno odprtje festivala je sovpadalo s predstavitvijo prve tekmovalne predstave, dramskega dvojca Osamljena ženska in Seks? Izvolite, in naj vam tekne v režiji Mihe Alujeviča in izvedbi SLG-ja. Prireditev pa se bo 6. februarja sklenila s podelitvijo nagrad za žlahtnega komedijanta, komedijantko in režiserja, za žlahtno predstavo in žlahtno komedijsko pero.

Kdo je napisal najboljšo komedijo?
Na razpis za žlahtno komedijsko pero (za najboljše dramsko komično besedilo, napisano v preteklem letu) je prispelo 16 besedil, žirija pa je v ožji izbor uvrstila tri. Lani je nagrado prejel Rok Vilčnik, in sicer za komedijo Pavlek, ki so jo pozneje tudi premierno uprizorili v ptujskem gledališču.

Katera bo najboljša?
V tekmovalnem delu se bodo pomerile predstave Osamljena ženska, Seks? Izvolite, in naj vam tekne, Moja ata, socialistični kulak (obe v izvedbi SLG Celje), Nora Nora (PG Kranj), Kokoš (SNG Nova Gorica), Bolje tič v roki kot tat na strehi (MGL), Nevillov otok (Mestno gledališče Ptuj), Mala prodajalna groze (Gledališče Koper) in predstava Funny Money (Špas teater Mengeš).

Kaj delajo v tujini?
V spremljevalni del pa je Kosijeva uvrstila predstavo Narodni poslanec (Narodno gledališče Zrenjanin), Hotel Babilon (gledališče Lili Irt), Garlansko noč (Satirično gledališče Cerjak Ljubljana) in Al' en al' dva (Potodom iz Ljubljane).

Program festivala si lahko ogledate tukaj.