Foto: Peter Giodani/MGL
Foto: Peter Giodani/MGL

Divjak podpisuje tudi režijo predstave, ki je nastala v koprodukciji z Beograjskim dramskim gledališčem. Zorc pa je tudi dramaturg predstave in eden od nastopajočih.

Bodočnost je nadaljevanje poskusa, kako osmisliti delovanje v času okoljske in mogoče še kakšne druge krize na bolj poetičen način. Projekt je nastal iz razmišljanj avtorjev o tem, kako bi gledalec lahko neko predstavo gledal neobremenjeno. Na oder sta tako poskušala prenesti vse plasti, ki so se izkristalizirale iz opisov določenih situacij.

Namesto izrečenih besed uprizoritev spremlja projicirano besedilo, ki se na prvi pogled ne ujema z dogajanjem na plaži, kjer so protagonisti. Opisuje namreč naravo, ki je daleč stran od plaže. Narava deluje po drugačnih pravilih kot sodobni človek. A četudi je daleč od uživanja na plaži, jo posledice človekovih dejanj prav tako dosežejo.

Foto: Peter Giodani/MGL
Foto: Peter Giodani/MGL

Duhovit in otožen pogled na eno od pomembnejših kriz današnjega časa
Kot je pred časom dejala direktorica in umetniška vodja MGL-a Barbara Hieng Samobor, gre za velik projekt, v katerem se je združilo po šest igralcev iz obeh gledališč. Nastala nenavadna in angažirana uprizoritev, ki govori o tem, da s svojim odnosom do planeta in drug do drugega oblikujemo tisto, kar je zajeto v naslovu predstave. Uprizoritev je v marsičem tako duhovita kot otožna, a tudi grobo neposredna in skrajno nežna ter diskretna.

V predstavi igrajo tudi Bernarda Oman, Lara Wolf k. g., Lotos Vincenc Šparovec, Gregor Gruden, Iztok Drabik Jug k. g., Milena Vasić, Jana Bjelica, Marija Pikić, Milan Kolak, Stefan Starčević in Milan Zarić. Scenograf je Igor Vasiljev, kostumografka Tina Pavlović, avtor glasbe Blaž Gracar, oblikovalec svetlobe Borut Bučinel.

Foto: Peter Giodani/MGL
Foto: Peter Giodani/MGL

Črnogorski festival v Budvi, na katerem bodo predstavo uprizorili danes, je bil zasnovan kot mednarodni prerez sodobnih dosežkov na področju gledališča, umetnosti, glasbe in literature.