Delo in življenje Mozarta predstavljajo štirje artisti. Foto:
Delo in življenje Mozarta predstavljajo štirje artisti. Foto:
Mozartband
Sodobna različica velikega skladatelja. Foto: Nilz Böhme

Na odru se je predstavil artistični variete z Mozartbandom, ki ustvarja pod vodstvom Claudie Weinzierl. Ob spremljavi devetčlanskega benda so tako za predstavo poskrbeli artisti Orfeo, Raphael Hillerbrand ter Fernando in Serafina. Gledalci lahko v predstavi spoznajo Mozarta v današnjem času, ki ga še vedno obravnava kot velikega skladatelja. Glasbenik počne vse, kar počne, skladbe pa piše na predrzen, sodoben in edinstven način, nekega dne pa se znajde med žonglerji, vrvohodci, artisti, akrobati, pevci in igralci. Tako se odloči, da za svoje nove prijatelje napiše glasbo, ki jo naslovi glumaška simfonija.

Pod priredbe glasbenih stvaritev se je podpisal Wolfgang Staribacher. Mozart je imel po besedah avtorjev predstave že v svojem času povsem svojevrsten glasbeni jezik, ob tem pa je uvajal vrsto različnih in novih izrazov, utrinkov ter prispodob, ki jih je spajal z glasbo, tudi prispodobe artistov. Posebnež, zanesenjak in odličen improvizator se je navduševal zlasti nad popotovanjem po svetu domišljije.

Brezčasnost Mozartovega ustvarjanja
Mozartband se predstavlja kot sodobna različica velikega skladatelja. S svojim ustvarjanjem opozarja na njegove brezčasne, samosvoje, drzne in svobodne glasbene ustvarjalnosti. Glumaška simfonija ponuja akrobatiko in artistiko mednarodnih varietejskih umetnikov ter priznane pevce klasične in popularne glasbe. Člani dunajskega Mozartbanda so se s prvim stavkom Glumaške sonate predstavili že v berlinski in kölnski filharmoniji, v opernih hišah v Bonnu, Frankfurtu in Nürnbergu pa tudi na dunajskih slavnostnih tednih.