Robert Goulet in Lynn Redgrave sta razglasila nominirance. Foto: Reuters
Robert Goulet in Lynn Redgrave sta razglasila nominirance. Foto: Reuters
Največ nominacij ima predstava Monty Python's Spamalot.

Muzikal, ki je prejel kar 12 nominacij, je napisal član zasedbe Monty Python Eric Idle, režiral pa ga je broadwayski veteran Mike Nicholls. Z enajstimi nominacijami sledi operatični muzikal The Light in the Piazza. Ta temelji na istoimenskem filmu o materi in hčeri na potovanju v Italiji, ki ga je leta 1962 posnel režiser Guy Green.

Sledi muzikal Dirty Rotten Scoundrels - prejel je deset nominacij -, v katerem v glavni vlogi nastopa priljubljeni ameriški igralec John Lithgow, ki ga pri nas najbolj poznamo kot glavnega igralca humoristične nanizanke Tretji kamen od sonca. V kategoriji za najboljši muzikal se bodo poleg že naštetih produkcij za nagrade potegovali še muzikali Altar Boyz, The Audience in The 25th Annual Putnam County Spelling Bee.

Najboljše dramske postavitve
Za naslov najboljše dramske predstave pa se potegujejo Doubt (s Pulitzerjevo nagrado nagrajena zgodba nune, ki duhovnika obtoži spolne zlorabe otrok), Democracy, Pentecost, The Pillowman, Sailor's Song in Sin (A Cardinal Deposed).

Znanilci favoritov za tonyje
Nagrade drama desk so v svetu odrskih produkcij v ZDA ponavadi znanilke predstav, ki bodo junija med glavnimi favoriti za najbolj prestižne nagrade, s katerimi nagrajujejo odrske stvaritve - tonyje. Nominirance nagrad, ki jih bodo 22. maja letos podelili petdesetič, sta na slovesnosti v New Yorku razglasila igralca Robert Goulet in Lynn Redgrave.