Foto:
Foto:

Raziskavo je izvedla britanska tv-postaja Channel 4, v njej pa so za mnenje povprašali več kot 300 ljudi iz filmskega sveta z obeh strani Atlantika. Cook, ki je zaslovel v satirični oddaji Beyond the Fringe, je za las premagal zvezdo Monthyja Pythona Johna Cleesa, tretje mesto pa je osvojil Woody Allen. Kanadski igralec Mike Myers je o Cookovem prepoznavnem humorju dejal, da ni vedel, da je prostaške besede mogoče povedati tako umetniško, dokler ni slišal Cooka.

Na odru od konca 50. let
Peter Cook, po mnenju vprašanih najboljši komik vseh časov, je bil prvi na lestici 50 komikov, med katerimi so prevladovali britanski igralci. Cook se je začel uveljavljati že pred skoraj 50 leti, ko je leta 1959 nastopil v satirični kabaretni reviji The Last Laugh, sledil pa je uspeh v oddaji Beyond the Fringe.

Markantne vloge tudi v 90. letih
V 90. je med drugim nastopil v filmih Gone to Seed, Bore of the Year Awards, One Foot in the Algarve ter Black Beauty, za njegov zadnji veliki filmski nastop pa šteje vloga v filmu Clive Andersen Talks Back, ki hkrati spada tudi med njegove najboljše upodobitve.