Foto:
Foto:
Prizor iz predstave Sto minut.

Karte za predstavo litovskega režiserja, ki so jo uprizorili ob odprtju festivala, so pošle pred začetkom festivala, tudi za druge predstave v Sarajevo vlada veliko zanimanje. Slovenijo bo na MESS-u, ki bo potekal do 31. oktobra, prav na dan zaprtja festivala s predstavo 100 minut zastopal Tomaž Pandur.

Pester mednarodni izbor gledališč
Na festivalu se poleg domačega gledališča predstavljajo še ustvarjalci iz Slovenije, Srbije in Črne gore, Madžarske, Francije, Ukrajine, Nemčije, Egipta, Makedonije, Rusije in Litve.

Vse predstave so nova gledališka dela priznanih gledaliških delavcev, med katerimi so na primer Dušan Jovanovič, Andry Zholdak (Ukrajina), Kama Ginkas (Rusija) in Dino Mustafić (Bosna in Hercegovina).

Zlati lovorjevi venci
Nagrade festivala se imenujejo zlati lovorjevi venci.

O njih bo odločala festivalska žirija v sestavi Nirman Moranjak Bamburać, profesorica na sarajevski filozofski fakulteti, Sanja Nikčević, kritičarka iz Hrvaške, in Catherine Filoux, dramska pisateljica iz ZDA.

Tudi spremljevalni program
Spremljevalni program festivala sestavljata razstavi Mustafe Skopljaka in Andreja Djerkovića, vsak festivalski dan pa bodo v Umetniški galeriji Bosne in Hercegovine potekale tudi okrogle mize, na katerih bodo sodelovali gledališki kritiki in teatrologi iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Srbije in Črne Gore, Slovenije in Nemčije.