Foto:
Foto:

Z avgustom se počasi iztekajo tudi najrazličnejši poletni festivali; Sanje, ki so se cel mesec tkale v parku Zvezda, so se 31. 8. poslovile z dnevom posvečenim črni celini. Najprej je bilo na vrsti malce koristnega poduka: člani bobnarske skupine Mofingo so mlajše in starejše seznanili z osnovami igranja na afriške bobne, celotno delavnico pa je vodil Tomislav Strnad.

Izročilo senegalskih mojstrov
Po potopisnem predavanju Katje Zakrajšek je sledil koncert zgoraj omenjene petčlanske tolkalske zasedbe. Mofingo so se zbrali okrog ustanovitelja in vodje skupine Mitje Potočnika, ki se je veščine igranja tradicionalnih afriških instrumentov djembe in dununba učil pri tolkalskih mojstrih v Senegalu in Gambiji.

Ritmi, ki jih preigravajo Mofingo, so interpretacije tradicionalnih zahodnoafriških ritmov, ki so jih prvotno izvajali ob različnih družabnih dogodkih, kakršni so poroka, obrezovanje fantov, začetek sezone sečnje v gozdu in podobni. V Mofingu Potočniku delajo družbo Andrej Lovec, Andrej Magdič, Sašo Petrović in Peter Šüklar.