Foto:
Foto:

Njegova nova dela so letos izšla že na dveh različnih medijih, v knjigi in na zgoščenki. Četrta pesniška zbirka Knjiga reči je konceptualno zastavljeno delo, ki ga sestavlja sedem razdelkov s po sedmimi pesmimi. Avtor se je posebej poglobljeno ukvarjal s silnicami, ki se pnejo med objektivnim svetom reči in drugoosebnim lirskim subjektom.

"Ta ni vseveden pripovedovalec pesmi, ampak se njegove konture izrisujejo šele prek reči oz. iz komunikacije med rečmi in njim. Knjiga reči je v globljih plasteh knjiga o stvarjenju (pesniškega) sveta," so Štegrovo delo opredelili pri Študentski založbi, kjer so še posebej poudarili Štegrovo nagnjenje k filozofskim vprašanjem ter avtoironiji in humorju, ki barvata pesmi.

Ali je temu res tako, je bilo mogoče preveriti na literarnem večeru, ki je s pesnikom potekal 21. 4. v ljubljanski knjigarni Tranströmer. Dogodek je bil namenjen tudi predstavitvi zgoščenke, ki sta jo sooblikovala Aleš Šteger in graški kontrabasist Peter N. Gruber. Avstrijskega glasbenika, znanega po delovanju v zasedbi Opus, ki se je v zadnjih letih umaknil v filozofijo in sodeloval predvsem z vodilnimi nemškimi umetniki, so Štegrova besedila tako navdušila, da je za zgoščenko napisal in posnel vrsto skladb.