Napeta akcija v animiranem mediju. Foto: Kolosej
Napeta akcija v animiranem mediju. Foto: Kolosej

Bila so namreč "le" del ustvarjanja animiranega filma, ki ne "dopušča" izleta pred kamere. Govorimo o animiranem filmu Avtomobili, eni najbolj težko pričakovanih filmskih produkcij letošnjega poletja, ki je na spored Koloseja prišla 23. 8. Z avtomobili so želeli režiserja John Lasseter in Joe Ranft ter scenaristi Dan Fogelman, Phil Lorin in Kiel Murray dokazati, da je mogoče pravo napeto akcijo ustvariti tudi v animiranem mediju.



Film, ob ogledu katerega zaslišimo glasove Owena Wilsona, Paula Newmana, Bonnie Hunt, Jenifer Lewis ter petje Sheryl Crow, Jamesa Taylorja, Brada Paisleyja, Rascala Flattsa in Johna Mayerja (zapeli so skladbe Randyja Newmana), je tudi poklon že pokojnemu filmskemu igralcu Stevu McQueenu, ki je leta 1971 nastopil v filmu Le Mans, ki je nemudoma postal kulten. Zakaj poklon Stevu McQueenu? Zato ker je vročekrvnemu dirkalniku ime Strela McQueen.

Avtomobili so še ena v vrsti risank studia Pixar, ki skušajo osvojiti tako mlade kot starejše gledalce. Pixarju je to že uspelo z obema deloma Sveta igrač ter s filmi Pošasti iz omare, Reševanje malega Nema in Življenje žuželk, zato lahko sklepamo, da se tudi novi izdelek lahko pohvali z domiselnostjo in napeto zgodbo.