Vroom - skupina, ki se dobro znajde tudi na gledališkem festivalu. Foto: Orto bar
Vroom - skupina, ki se dobro znajde tudi na gledališkem festivalu. Foto: Orto bar

Prav zato odločitev za obisk koncerta skupine Vroom morda ni tako zelo napačna, saj zasedbo opredeljujejo kot eno najbolj značilnih predstavnic sodobnega elektro-rockovskega žanra v Srbiji. Na poduk o tej glasbeni produkciji ste se lahko v Orto bar podali 12. 1.

Ne povsem konvencionalna glasba, ki so jo Vroom do zdaj predstavili na treh albumih (Ventilacija (2000), Live in Zürich (2001) in Evolucija (2005)), je skupini zagotovila nastope v zelo raznolikih okoljih. Njeni člani so do zdaj nanizali nastope tako v najbolj običajnih klubih, klubih "undergrounda" in v koncertnih dvoranah kot tudi na multimedijskih in gledaliških festivalih. Posebej vključitev zasedbe Vroom v zadnje ni presenetljiva. "Vroomovci" so namreč doslej z glasbo opremili že kar okoli 30 gledaliških predstav, predstavili pa so se tudi že kot avtorji filmske glasbe.

Celota teh dejavnosti je Vroomu prinesla tudi naziv skupine leta 2006 po izboru TV Metropolis in številnih srbskih glasbenih revij, skladbe zasedbe pa so se znašle tudi že na lestvici Top 20 postaje MTV Adria.