Nekateri so mnenja, da od trenutka, ko začneš voditi notranje življenje, vodiš dvojno življenje, je o filmu povedala Isabele Coixet. Foto: Kolosej
Nekateri so mnenja, da od trenutka, ko začneš voditi notranje življenje, vodiš dvojno življenje, je o filmu povedala Isabele Coixet. Foto: Kolosej
Skrivno življenje
Hanno in Josefa sta upodobila Sarah Poley in Tim Robbins. Foto: Kolosej

Drama Skrivno življenje besed režiserke Isabele Coixet, ki je na ogled v Kinoklubu Vič, predstavlja preplet usode skrivnostne samotarke Hanne in oslepelega delavca Josefa. Hanna se med obiskom Irske prijavi za delo medicinske sestre na naftni ploščadi, samotni točki sredi morja, kjer služijo kruh izključno moški.

Na ploščadi skrbi dekle, ki želi pozabiti na svojo preteklost, za Josefa, ki je izgubil vid v nesreči. Hanna in Josef razvijeta poseben odnos, poln skrivnosti, resnic, laži, veselja in bolečine, pri obeh pa novo poznanje za vedno spremeni njuni življenji.

Kaj prinese breme preteklosti?
Isabele Coixet, ki se je do zdaj med drugim predstavila s filmom Moje življenje brez mene, predstavlja dramo o bremenu preteklosti, nenadni tišini pred nevihto, 25 milijonih valov, španskem kuharju in o goski. Zgodbo o brezmejni moči ljubezni pa pripovedujeta Sarah Poley in Tim Robbins, ki so se jima pridružili še Javier Cámara, Sverre Anker Ousdal, Steven Mackintosh, Eddie Marsen in drugi.

Izbruh iz tišine
"Besede se kot jate rib zberejo v naših glavah in se ob glasilkah trudijo priti na dan, da bi jih slišali drugi. Včasih se na popotovanju od glave do grla zgubijo. Ta film je o teh izgubljenih besedah, ki dolgo časa tavajo v tišini, potem pa nekega dne izbruhnejo in nič jih ne more ustaviti," je o filmu med drugim povedala režiserka in scenaristka Isabel Coixet, ki še dodaja, da bo skrivnostna zmožnost vživeti se v čustva, dileme drugega porušila vse zidove tišine in cinizma.