Priznana bluesovska glasbenica s soulglasom prvič pri nas. Foto: Kulturni dom Nova Gorica
Priznana bluesovska glasbenica s soulglasom prvič pri nas. Foto: Kulturni dom Nova Gorica
Benjamin Tehoval

mesti na obeh straneh slovensko-italijanske meje, bosta začasno stičišče za vse ljubitelje bluesa in tako naj bi bilo vsak november.

Go blues festival, ki ga organizatorja začenjata letos, naj bi postal novembrska glasbena stalnica v ponudbi obeh mest. K začetnemu zagonu mednarodnega festivala naj bi prispevala odlična bluesovska glasbenika svetovnega slovesa Melvin Taylor in Carolyn Wonderland, ki bo nastopila 17. 11. ob 20.15. Na isti večer se bo predstavil tudi Francoz Benjamin Tehoval.

Bluesovska diva očara z glasom in kitaro
Carolyn Wonderland, bluesovska diva, ki prvič prihaja v Slovenijo, je odlična tekstopiska s polnim soulglasom in obenem virtuozinja na kitari. Njen glasbeni repertoar je težko primerjati s tistimi drugih bluesovskih glasbenic in glasbenikov, saj je izdala že več kot dvajset albumov. Na poseben način rada združuje elemente bluesa, svinga, gospela, soula, countryja ... Sodelovala je s svetovno priznanimi glasbeniki (Bob Dylan, Eddy Shaver, Ray Benson) na največjih blues prireditvah.

One Man Band iz Strasbourga
Benjamin Tehoval, One Man Band iz Strasbourga v Franciji, je eden izmed najizvirnejših bluesovskih izvajalcev na mednarodnem bluesovskem prizorišču. Tehoval sledi eni najstarejših tradicij te zvrsti glasbe: One Man Band, glasbenemu slogu, ki je nastala na jugu ZDA konec 60. let. Ta zvrst se je razširila tudi v Evropo, kjer je imela vrsto posnemovalcev, a le redkim je uspel prodor na mednarodno prizorišče, med njimi ravno Tehovalu. Benjamin je dinamičen glasbenik, odličen kitarist s prepoznavnim glasom, ki si je pridobil širok krog poslušalcev in redno nastopa na uveljavljenih bluesovskih festivalih in v klubih.