Zbor Carmina Slovenica bo po gostovanju v Franciji začel s pripravami na nov veliki projekt. Foto: Žiga Koritnik/Carmina Slovenica
Zbor Carmina Slovenica bo po gostovanju v Franciji začel s pripravami na nov veliki projekt. Foto: Žiga Koritnik/Carmina Slovenica

Na povabilo predsednika glasbenega združenja Union musicale Persan bo zbor do 18. 6. gostoval na 5. mednarodnem zborovskem festivalu v Persanu. Na festivalu bo imela slovenska zborovska zasedba tri koncerte, preostali program pa bodo zapolnili nastopi francoskih zborov in zbora Milton Academy iz Združenih držav Amerike.

Program "črpa" iz projekta CS Light
Koncertno sezono 2006/2007 je zbor Carmina Slovenica zaznamoval s kar dvema velikima projektoma. Najbolj odmeven je bil poskus "vokalnega teatra", predstava CS Light, odlične kritike pa je dobil tudi projekt Drum café. V Franciji bo zbor predstavil skladbe iz predstave CS Light in sklop uglasbene literature slovenskih skladateljev.

Priprave na nov projekt
Kmalu bo steklo snovanje novega projekta. Po koncu festivala v Franciji bo namreč zbor Carmina Slovenica odpotoval v Grožnjan na Hrvaškem. Tam bodo zboristke skupaj z zborom Piedmont iz San Francisca pripravljale projekt Attacca. Ta bo najprej predstavljen v Mariboru, na Kostanjevici in v Poreču, jeseni pa tudi na gostovanju v San Franciscu in Los Angelesu.