Vesna Drnovšek pri svojem ustvarjanju rada uporablja klasične tehnike grafike. Foto: Galerija Božidar Jakac
Vesna Drnovšek pri svojem ustvarjanju rada uporablja klasične tehnike grafike. Foto: Galerija Božidar Jakac

Na razstavi, ki bo na ogled do 10. januarja 2006, si je tako mogoče ogledati grafična dela, ki razkrivajo umetničino nenehno željo po eksperimentiranju, s katerim skuša zajeti barvit in svetel svet. Ta se kaže tako v likovnem kot vsebinskem pogledu. Tudi sicer je ustvarjanje Vesne Drnovšek zapisano predvsem grafiki, ki ji ostaja umetnica zvesta kljub številnim sodobnim medijem, ki zaznamujejo današnjo umetnost.

Figure na njenih grafikah, odete v tople barve, živijo, plešejo in se igrajo ter nas spravijo v dobro voljo," je o delu umetnice zapisala umetnostna zgodovinarka Elizabeta Rogović.

Raziskovanje novega se kaže predvsem v umetničini uporabi iste plošče v različnih barvah in različnih kombinacijah, s čimer ustvarja vedno nove zgodbe in drugačne poglede. Tako ponujajo odtisnjene plošče vedno nove poti in ob tem vabijo v neskončni svet ustvarjanja. Plošč umetnica nikoli ne zavrže, ampak jih uporabi, da zaživijo v novih barvah in na novem nosilcu.

"Tokrat imamo priložnost pokukati v Vesnin čarobni svet in se potopiti v njene "male" zgodbe, zapisane na majhnih formatih, z veliko občutka in veselja do ustvarjanja," je še zapisala Elizabeta Rogović.