Skupina Flaming Cocks deluje pet let. Foto:
Skupina Flaming Cocks deluje pet let. Foto:

Zasedba, ki je bila sprva zasnovana kot stranski projekt petih glasbenikov iz Prage, nato pa je prerasla v njihovo glavno okupacijo, je nastopila 3. 3. Posamezni člani so se sprva posvečali različnim glasbenim zvrstem v različnih skupinah - Vertigo (ska), 2v1 (ska-punk), Drunken` Boomerang (ska), Bad Tones (psychobilly) in Dreadrot (HC), vendar pa vse povezuje izjemna strats do rokenrola.

Nanje so vplivali izvajalci oziroma zasedbe, kot so Misfits, Turbonegro, Mötorhead, Mad Sin, The Peacocks in Elvis Presley, na podlagi teh pa so ustvarili svojo lastno mešanico punka, rokenrola in hard cora. Zasedba se torej predstavlja z glasbo, ki združuje igrivost punka in napadalnost hard cora, vse skupaj pa je zavito v tančico rokenrola.

Začetki skupine segajo v leto 2002, glasbeniki pa se lahko do zdaj pohvalijo z okoli 150 nastopi. Nastopili so na številnih velikih domačih poletnih festivalih, kot so Rock For People, Trutnov Open Air ali Mighty Sou, nds, prisluhniti pa jim bilo mogoče tudi v Nemčiji, Avstriji, na Poljskem in Madžarskem. S svojo glasbo so pospremili nastope znanih skupin, med katerimi velja našteti predvsem The Misfits, The Adicts, Demented Are Go, The Peacocks, Peter Pan Speedrock, Maxeem, No Comply, Up To Vegas in Defience. Prvi album so Flaming Cocks izdali maja lani, poimenovali pa so ga Cockain.