City ofčica preganja zimo. Foto: Mostovna
City ofčica preganja zimo. Foto: Mostovna

festivalom, ki so ga poimenovali City ofčica, gre pa za mlajšo sestrico vsakoletne poletne veselice, znane kot City of ...

Gre za dogodek hardcora/punka, ki je v Novo Gorico 25. 3. pripeljal italijanske zasedbe The Death of Ana Karenina, The End of Sixthousand Years in September 10th, hrvaško skupino Senata Fox ter domače 'godce' Golliwog in Killing Option. Za sukanje ploščkov pa sta skrbela DJ Liza & Louie.

Smrt Ane Karenine ...
Prvo glasbeno ime festivala je skupina The Death of Ana Karenina, "ki je že nekaj let vodilno ime italijanske screamo scene, z novo ploščo pa so screamo dogmi obrnili hrbet in precej obogatili svojo glasbo, tako da na trenutke spomnijo na kakšne Arab on Radar ali Camera Obscura, spet potem pa celo na Depeche Mode. Bravurozen live bend, ki enkratno združuje agresivnost in nevrotičnost z melodičnostjo," lahko preberemo na vabilu organizatorjev.

The End of Sixthousand Years pa prisegajo na precej trši zvok, "saj klasičen metalcore bogatijo z vplivi švedskega metala. Nekdanji člani skupin Reprisal in Memories of Apocalypse so garancija za neusmiljen nastop." Skupino Senata Fox označuje energičen in hiter trash hardcore, September 10th se spogledujejo z bolj modernimi rockerskimi prijemi in ustvarjajo post-punk, Golliwog označuje melodični punkrock, Killing Option pa prisegajo na metalcore.