V klubu K4 se bodo tudi ob koncu festivala HAIP06 bleščale tako imenovane diskokrogle. Foto:
V klubu K4 se bodo tudi ob koncu festivala HAIP06 bleščale tako imenovane diskokrogle. Foto:

Festival, ki je od 17. 10. potekal Kiberpipi, kavarni Metropol, exTranstroemerju in tovarni Rog, je 21. 10. sklenil avdiovizualni program v klubu K4 katerega glavna točka zanimanja je bil britanski DJ Danny Breaks.

Ob vizualijah Gabriela "Salsamana" Fincha in Boba Miloševića je na glavnem plesišču zazvenela glasba enega od "izumiteljev" glasbe, ki se je uveljavila pod imenom breakbeat in ki si je v klubu K4 že pred nekaj leti pridobila domovinsko pravico. Danny Breaks je kot Sonz of a Loop Da Loop Era leta 1991 začel svojo producentsko kariero, ki je med drugim obrodial tudi velik prispevek k uveljavljanju še enega sloga plesne glasbe. To je jungle.

S svojo leta 1993 ustanovljeno založbo Droppin' Science je Danny Breaks klube "zalagal" s prav posebnim zvokom, katerega posebnosti so kompleksno programirani ritmi, splošen minimalizem, bizarni sempli in seveda tudi skrečanje. Danes posnetki Breaksove založbe veljajo že skoraj za klasike plesne kulture devetdesetih.

V drugi polovici tega desetletja se je v glasbeno produkcijo dannyja Breaksa vtihotapil vpliv tedaj vedno bolj priljubljenega hiphopa. Da ne bi nastala zmeda pri povezovanju njegovega imena z dotično vrsto glasbe, je Danny Breaks ob prelomu tisočletja ustanovil še eno založbo. To je Alphabet Zoo, ki izdaja hip hop beate, s poudarkom na gramofonskih vragolijah, turntablizmu. Pri založbi Alphabet Zoo je Danny Breaks svoj zadnji EP izdal julija, naslovil pa ga je Transmit Fantastic.

Ob Dannyju Breaksu je v Ljubljani nastopil Suhaid iz Budimpešte, ki vodi ekipo Jazz Turbulence.