Eden vrhuncev letošnjega Kranfesta je koncert priljubljene Siddharte. Foto: RTV SLO
Eden vrhuncev letošnjega Kranfesta je koncert priljubljene Siddharte. Foto: RTV SLO
Staro mestno jedro Kranja vsako leto preplavijo množice zabave želnih. Foto: Kranfest

Organizator festivala Zavod za turizem Kranj obljublja številne kulturne prireditve, katerih rdeča nit sta kakovostna popularna glasba in srečanje različnih kultur.

Čeprav bo festival letos krajši in bo trajal le dva dni, organizatorji ne pričakujejo manj obiskovalcev, saj ti prihajajo iz vse Slovenije. Tako naj bi se na ulicah Kranja zabavalo okrog 70.000 obiskovalcev. Ker je prireditev izredno pomembna za oživitev starega mestnega jedra in širšo predstavitev mesta Kranj, je po besedah kranjskega župana Damijana Perneta festival denarno podprla tudi občina.

Pester izbor raznovrstnih prireditev
Direktorica Zavoda za turizem Kranj Natalija Poljanec je poudarila, da so letošnji program vsebinsko razdelili na dva segmenta. Slovenski trg bo namenjen kakovostni popularni glasbi, poslušalce bodo med drugim zabavali Siddharta, Toni Cetinski in Pero Lovšin. Mestno jedro pa se bo spremenilo v stičišče različnih kultur, saj se bodo na festivalu predstavila pobratena in prijateljska mesta Kranja iz Srbije, Bosne in Hercegovine, Velike Britanije ter Italije.

Najbolj množično prireditev na Gorenjskem bodo poleg raznovrstne glasbe popestrili tudi etno dogodki, v okviru katerih poteka tradicionalno mednarodno tamburaško srečanje. Pester kulturni program pa dopolnjujejo tudi športne in družabne prireditve, ustvarjalne delavnice za otroke in amaterske gledališke skupine. Tradicionalno bo na festivalu tudi sejem domače in umetnostne obrti.

Vrhunec prireditve bo tako kot pretekla leta sobotni ognjemet, ki naj bi bil letos nekaj posebnega, saj bodo rakete po glasbeni taktirki izvajale slike.