Po uspehu s prvim celovečernim projektom CV je 15-članska plesna skupina Mana maja navduševala s kontroverzno predstavo z naslovom Prodiranje vanjo je zanj. Foto:
Po uspehu s prvim celovečernim projektom CV je 15-članska plesna skupina Mana maja navduševala s kontroverzno predstavo z naslovom Prodiranje vanjo je zanj. Foto:
V kratkem bo ambientalna glasba skupine Tide popestrila tudi novo filmsko stvaritev švedsko-slovenske filmske produkcije.

Glasbena zasedba The Tide, plesna skupina Mana z Vito Osojnik in naključni mimoidoči se letos poleti stapljajo v ulične zgodbe. Meje med igralci in sprehajalci so nevarno zabrisane, nenavadni dogodki potencirani, utrip ulice povečan.

Kje in kdaj lahko postanete del nenavadnega uličnega eksperimenta? Glasbeno-gibalni poulični performance nima urnika predstav, preprosto - se zgodi. V soboto dopoldan na pravem mestu v pravem trenutku. Pozorni opazovalci na ključnih mestih opazijo izstopajoče znake, ki tako kot dogodki v predstavi presegajo običajne ulične elemente.

Sodobni plesni gib je v kombinaciji z nevsakdanjo zvočno sliko kranjske rock formacije The Tide v okviru festivala uličnega gledališča Ana Desetnica in multikulturnega Festivala Carniola poživil običajno sobotno ulično aritmijo v Kranju (17. 6.), Ljubljani (1. 7.), 8. 7. je prišel na vrsto Maribor, nato pa še kako slovensko mesto.

Plimovanje v Kranju?
Unikatna in samosvoja glasba perspektivne kranjske zasedbe The Tide doni po slovenskih klubih že dobro leto. Peterica nadaljuje glasbeno izročilo svojih predhodnikov, skupine Moonart, in ga prenaša v nove razsežnosti. Svoj glasbeni izraz so že predstavili na demoposnetku, trenutno pa so tik pred izidom studijskega prvenca.