Foto:
Foto:

V Gali hali je 15. 4. Dannyja spremljal DJ iz Budimpešte Suhaid, ki vodi zasedbo Jazz Turbulence. Med drugim sta predstavila naslednjega v seriji Dimensions EP-jev, v katerem ostaja Danny Breaks zvest svojemu prepoznavnemu slogu.

Glasbenik, ki velja za enega od začetnikov gibanja, znanega pod imenom Jungle, je svojo produkcijsko kariero začel leta 1991 s prvencem pri zloglasni založbi Suburban Base, ki ga je izdal pod psevdonimom Sonz of a Loop Da Loop Era.

Že čez dve leti pa se je po nekaj uspešnih izdajah odločil, da ustanovi lastno založbo Droppin’ Science, ki ji je uspelo zagotoviti pomembno mesto med založbami drum 'n’ bassa. K temu sta pripomogla zlasti nekoliko drugačen zvok, ki je temeljil na kompleksno programiranih ritmih, prevladujočem minimalizmu in inovativnih semplih.

Dannyjeva glasba se vse bolj obrača k hiphopu
Še danes veljajo Dannyjevi EP-ji Volume 1-5 za klasike drum 'n’ bassa. Med najbolj prodornimi projekti založbe velja omeniti priredbo Dannyjeve skladbe Firin’ Line, ki jo je pod psevdonimom Origin Unknown zakrivil Andy C. Dannyjeva glasba je začela kazati vse večje vplive hiphopa, ko so končno pripeljali tudi do nastanka nove založbe Alphabet Zoo, ki je bila ustanovljena leta 2000.