Idejo za predstavo so dobili pri razvedrilni oddaji TLP. Foto: Dejmo stisnt teater
Idejo za predstavo so dobili pri razvedrilni oddaji TLP. Foto: Dejmo stisnt teater

Predstava, ki je zaživela 27. 4. ob 21.00, je nastala v režiji Saša Rajakoviča in Mihe Brajnika, v glavnih vlogah pa nastopajo Miha Brajnik, Janez Kocman, Vito Košir, Damir Leventić in Sašo Rajaković.

Gre za povsem avtorski projekt gledališča, pri pisanju besedila pa so sodelovali vsi sodelujoči pri predstavi. Osma celovečerna predstava Dejmo stisnt teatra, ki je premiero doživela 15. marca 2006, je nastala kot odgovor na nedeljsko razvedrilno oddajo na Televiziji Slovenija Tistega lepega popoldneva, gledališče pa jo je preneslo na odrske deske in jo namerno pretirano populistično obarvalo. Predstava prikazuje sodobni slovenski medijsko nadzorovan in do skrajnosti zbanaliziran prostor, ki so mu slovenski televizijski gledalci vsak dan izpostavljeni.

Dejmo stisnt teater se je tokrat lotil področja najvplivnejšega medija, televizije, in seciral razvedrilni program ter ga razgaljenega ponudil v obdelavo gledalcem in ustvarjalcem tovrstnih televizijskih programov. Gledališče Dejmo stisn teater ustvarja že enajsto leto. Znano je po uprizoritvah družbenokritičnih parodij in komedij.