Oliver Dragojević je v program vključil tudi skladbe z novega albuma. Foto:
Oliver Dragojević je v program vključil tudi skladbe z novega albuma. Foto:

Dalmatinski glasbenik se je v okviru treh koncertov, 3. 12. je bilo mogoče prisluhniti še zadnjemu, letos v prazničnem decembru že tradicionalno vranil v Novo Gorico. Skladbam z zadnjega albuma, ki čaka na svoj izid, so se seveda pridružile tudi številne stare uspešnice, med katerimi so pevcu najljubše Cesarica, Dobar dan, Vjeruj u ljubav in Skalinada.

Dragojević je prvi album posnel leta 1975 - in ga naslovil z besedami Ljubavne pesme -, do danes pa se jih je nabralo več kot 30. Zadnji izdelek je na police poslal lani, ko je izšel Oliver koncert, komplet dveh DVD-jev in dveh albumov, z njim pa se lahko tudi malo mlajše generacije seznanijo z Oliverjevimi največjimi uspešnicami.

Priznanje za pestro koncertiranje je dobil glasbenik leta 2003, ko je prejel nagrado glasbenega festivala Across the Border, namenjeno umetniku, ki ob slovensko-italijansko mejo privabi največ obiskovalcev. Glasbenik je namreč na marčevski koncert v mestnem gledališču Verdi v Gorici in pol leta pozneje na ponovitev v kulturnem domu v Novi Gorici privabil največ obiskovalcev, ki so morali za udeležbo prečkati državno mejo.