Za vizualno spremlajvo Lidellovega nastopa poskrbi Pablo Fiasco. Foto: AKC Metelkova mesto
Za vizualno spremlajvo Lidellovega nastopa poskrbi Pablo Fiasco. Foto: AKC Metelkova mesto

Britanskemu soul vokalistu in elektronskemu eksperimentatorju je bilo mogoče prisluhniti 5. maja. Lani je glasbenik pri založbi Warp Records izdal album Multiply in ponudil mešanico duha starih velikanov soul glasbe in bolj futurističnih zvokov. Jamie že tri leta občinstvo navdušuje s svojimi živimi nastopi, na katerih ponuja "funkadelic" ekstravagance ter avantgardne elektronske zvoke in kompozicije. Svoje ustvarjanje je predstavil na festivalih, kot je Sonar Festival v Barceloni, v številnih evropskih mestih pa je koncertiral z orkestrom London Sinfonietta.



Lidellu se pridružuje tudi mojster londonskega filmskega undergrounda, ki s pomočjo samplerjev, kamer, projektorjev in drugih elektronskih naprav, ter mask in kostumov snema, reže in manipulirata zvok in sliko ter tako ustvarja pravi kalejdoskopsko audio-vizualno podobo.

Lidell se je doslej med drugim predstavil s projektom Super_Collider, ki ga je osnoval skupaj s Cristianom Voglom, prisluhniti pa mu je bilo mogoče tudi v Big Band projektu Matthewa Herberta. Na albumu Multiply pa se predstavlja kot vokalist, avtor glasbe in besedil ter producent. "Tisto kar manjka današnji elektronski glasbi,je le preprosta, dobra pesem, ki ne skuša ničesar dokazovati, še manj pa tekmovati v sonični vesoljski dirki," je prepričan Jamie Lidell.