Gorišek in Lazar igrata tudi Ravelov Bolero. Foto:
Gorišek in Lazar igrata tudi Ravelov Bolero. Foto:

V Narodnem domu Celje je bil 16. 1. koncert, ki so ga poimenovali kar po obeh glasbenikih, ki sta ga zaznamovala - Gorišek Lazar dva klavirja.



Mirko Lazar je skladatelj, pianist, čembalist in saksofonist. Klavir in saksofon je študiral na Visoki šoli za glasbo v Gradcu, čembalo in baročno glasbo pa na Kraljevem konservatoriju v Haagu. Že več kot 15 let redno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija kot saksofonist solist, dirigent in skladatelj. Na džezovskem področju je deloval z lastnimi zasedbami in z znanimi džezovskimi glasbeniki. V zadnjem času sklada predvsem za različne orkestre in komorne zasedbe. Njegova diskografija šteje več kot štirideset LP- in CD-plošč ter deset avtorskih CD-plošč.

Bojan Gorišek je eden vodilnih slovenskih pianistov. Po diplomi na Akademiji za glasbo v Ljubljani je koncertiral po ZDA, Italiji, Nemčiji, Španiji, na Portugalskem, Madžarskem, Nizozemskem, Finskem, Kitajskem, v Venezueli in Kolumbiji. Med drugim je sodeloval z Lucianom Beriem, Vinkom Globokarjem, Jane Manning, Ireno Grafenauer, Johnom Edwardom Kellyjem, Davidom Harmanom in Walterjem Proostom. Za Blaricum Music Group iz Amsterdama je posnel celoten opus Erica Satiea in Georgea Crumba ter Concord sonato Charlsa Ivesa. Posnel je tudi celoten klavirski opus Marija Kogoja, Alda Kumarja in Milka Lazarja.