Idilična pokrajina ustvarja iluzijo mirnega življenja. Iluzijo, ki se kmalu razblini. Foto: Kinodvor
Idilična pokrajina ustvarja iluzijo mirnega življenja. Iluzijo, ki se kmalu razblini. Foto: Kinodvor

Film, katerega premiera je bila 7. 9. v Kinodvoru, nas spomni, kako hudim pretresom so izpostavljeni nekateri otroci. Dogodek, ki dvema dečkoma za vedno uniči iluzijo o dobrem in srečnem svetu je tudi v jedru koprodukcije Italije, Velike Britanije in Španije, na čelu nastajanja katere je stal režiser Gabriele Salvatores.



Svetlolaso žrtev namreč reši ravno temnolasec, ki pa z grozo spozna, da za nasilnim kriminalnim dejanjem stoji tudi njegov oče, član mreže organiziranega kriminala, v kateri delujejo tudi številni sovaščani. Oba dečka torej doživita šok, oba je strah in nobeden ne ve, kaj bo z njim.

Film je nastal pod okriljem programa Cinema Sud, za katerim stojita italijansko ministrstvo za zunanje zadeve in AIP-FilmItalia. Ciljl programa je spodbujanje razvoja kulture na jugu Italije in njeno predstavljanje v tujini. Gre za promocijo kulture in tudi celotnega načina življenja, seveda pa tudi italijanskega filma. Še posebej spodbuja mlade avtorje, ki so v zadnjem času spet zsačeli odkrivati jug Italije, da pri svojem delu ne spregledajo tega dela države.