Kljub ponuja Edenon. Foto:
Kljub ponuja Edenon. Foto:

Koncert, ki ga organizatorji zvrstno opredeljujejo kot dark-elektro-akustik, se je zgodil 30. 7. Na spletni strani Kljuba lahko preberemo, da je Edenon nastal leta 1999, s tem letom pa sovpada tudi izid prve plošče Mihaela Lajlarja Zimska zgodba, ki je avtorsko in produkcijsko usmerjena k iskanju lastnega glasbenega izraza in zvoka, pri čemer si avtor pušča dovolj ustvarjalne svobode in se ne zavezuje posameznim glasbenim smernicam in žanrom.

Vsak koncert v sklopu Edenona je v bistvu na novo zastavljen in poslušalcem ponudi spreminjajočo se zvočno kuliso in prenovljen repertoar. Tako so koncerti zmes matrične elektronike in žive akustike, dinamiko na odru pa vzpostavlja menjavanje različnih glasbenih gostov.

Glasbeno Edenon kombinira tudi depechemodeovske ritmične vzorce z uporabo klaviatur, na katero avtor lepi različne inštrumente in tako gradi novo glasbeno podobo in strukturo. Glasbena in lirska poetika Lajlarja je tako "pogosto temačna in poglobljena, vendar pristno doživeta, velikokrat subtilna v svoji sporočilnosti".