Foto:
Foto:

Preživite naslednjih osem mesecev v objemu glasbenih pravljic Janeza Bitenca.

S predstavo Dva snežaka - pesmice o zimi se v Cankarjevem domu znova začenja Osmerček, tradicionalni pravljični abonma Janeza Bitenca. Do decembra se bo v njem zvrstilo osem Bitenčevih glasbenih pravljic.

Poleg avtorja, ki bo najmlajšim pripovedoval pravljice in jih spodbudil k sodelovanju, bosta na predstavah nastopala tudi ilustrator Igor Ribič, ki bo zgodbe otrokom predstavljal vizualno, in Mateja Tomac Calligaris z učenci Glasbenega centra Edgarja Willemsa. Mladi glasbeniki bodo pripovedovanje popestrili z glasbeno spremljavo.

Abonmajski osmerček je namenjen otrokom od 4. do 8. leta, vanj pa so poleg pravljice Dva snežaka vključene še pravljice O izgubljeni kroni, Trije zvončki - pesmice o pomladi, Žabec Kukec, Oblaček Postopaček, O mesecu, lisici zvitorepki in lisjačku Tilnu, O petelinčku z zlatim kljunom in Zmaj Lakotaj.

Pravljica govori o dveh snežakih, od katerih eden stoji na bregu, drugi pa v dolini, pa bi rada, da bi zamenjala mesti: tisti z brega bi rad stal v dolini, dolinski pa si želi na breg. Kako se prestavljata in še kaj, nam bo razkrila pravljica s pesmico, ki se jo bodo poslušalci ob nekajkratnem poslušanju naučili in jo veselo prepevali.

Prvi pravljici ste lahko prisluhnili 23. januarja.