New Swing kvartet ima bogat opus božičnih pesmi. Foto: Spletna stran skupine
New Swing kvartet ima bogat opus božičnih pesmi. Foto: Spletna stran skupine

Ker pa se na božični večer spodobi biti doma, bo zasedba, ki deluje že 35 let in je v tem času poustvarila tradicijo spirituala in gospela ter si pridobila status ene najboljših gospelovskih skupin, pred magistratom v Ljubljani 24. 12. nastopila že ob 17.00. Koncert bo potekal v okviru Društva za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra.

Zasedba bo na koncertu v polni pevski pripravljenosti in dobro upeta, saj je urnik New Swing kvarteta okrog božiča še posebej poln. Tako je zasedba nastopila tudi na dveh slavnostnih koncertih v Cankarjevem domu, na katerih je prepevala ob spremljavi simfonikov RTV Slovenija, na odru pa so se ji pridružili tudi člani zasedbe The New York Voices.

Na program so bile med drugim uvrščene pesmi The Christmas song, Santa Claus is coming to town, Prišla bo noč, Let It Snow, December, White Christmas, Go tell it on the mountain, Glej, zvezdice božje, O Come O Come Emmanuel in Have Yourself A Merry Little Christmas in zagotovo bo tudi koncert na Mestnem trgu pričaral pravo božično razpoloženje v katerem bo štirim pevcem uspelo pritegniti tudi občinstvo.