Med številnimi nastopajočimi bodo tudi tolkalci, zbrani v The Stroj. Foto: Ana Desetnica
Med številnimi nastopajočimi bodo tudi tolkalci, zbrani v The Stroj. Foto: Ana Desetnica

25. 12. ob 22.00 se je v kljubu začel Dick & Greta Show, ki je nastal po vzoru Gonzo zabav. Te temeljijo na načelu, da morajo obiskovalcem ponuditi več dogodkov, ne le enega osrednjega. Tako se lahko obiskovalci po trenutnem navdihu udeležujejo ekstravagantnih koncertnih oblik, kratkih nastopov ali sodobnih spektaklov, ki jih pričarajo DJ-ji. Po tem vzoru je sestavljen tudi Dick & Greta Show.



Ljubitelji tolkalskih zvokov so tudi sicer v K4 prišli na svoj račun, saj je bil med nastopajočimi tudi slovenski tolkalni fenomen The Stroj. Slovensko javnost so že večkrat šokirali z energetskim in izredno učinkovitim nastopom, h kateremu pripomorejo zlasti industrijski elementi, ki jih bobnarji uporabljajo za inštrumente in vir nenavadnega zvoka.

Gledališki del večera je bil v rokah skupine Ane Monroe, ki namerava občinstvo "zbuditi" z nastopom med gledalci. Tak način igranja velja za nov način sodobne gledališke prakse, ki ga nekateri imenujejo tudi podiranje četrtega zidu. Zna pa se zgoditi, da bodo manj pozorni imeli težave z ločevanjem igralcev in občinstva, saj je ena od želja organizatorjev povezana prav z obiskovalci. Ti naj bi se dogodka, na katerem bodo nastopali še številni drugi umetniki, udeležili oblečeni v različne zvezde filmske inustrije, saj naj bi prav gledališka maska pomagala pri osvobajanju mask vsakdanjega življenja.