Po samostanu se bo razlegala klavirska glasba. Foto:
Po samostanu se bo razlegala klavirska glasba. Foto:

Tega sestavljata gostujoča izvajalca iz Beograda, Danijela Bratković in Janko Đoković, ki sta nastopila v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica Nova Gorica. Pianista se sta predstavila s koncertom, na program katerega sta uvrstila dela Franza Schuberta, Johannesa Brahmsa, Sergeja Rahmaninova in Mauricea Ravela.

Uspešna mlada pianista
Danijela Bratković, ki je leta 1999 diplomirala na Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu, je v svoji karieri prejela več visokih nagrad na mednarodnih tekmovanjih v Srbiji in Črni gori ter Italiji. Janko Đoković pa je že kot študent (diplomiral je leta 2001) nanizal vrsto uspešnih koncertov in se lahko pohvali z nagradami na tekmovanjih v Srbiji in Črni gori ter Franciji.

Bratkovićeva in Đoković kot klavirski duo (in klavir štiriročno) igrata od leta 1997, dejavno sodelujeta v koncertnem življenju Beograda in za svoje nastope prejemata tudi visoke ocene glasbenih kritikov. Uspešnost njunega skupnega muziciranja odraža tudi vrsta nagrad na tekmovanjih doma in v tujini, med katerimi sta na primer prva posebna nagrada Mednarodnega tekmovanja v San Sebastianu v Španiji in druga nagrada na Mednarodnem tekmovanju v Rimu.

Program:
Franz Schubert:
Fantazija v f-molu, op. 103

Johannes Brahms:
Madžarski ples v f-molu št. 4
Madžarski ples v g-molu št. 1

Sergej Rahmaninov:
Barkarola, Scherzo, Valček op. 11

Maurice Ravel:
Španska rapsodija
Prelude a la nuit
Malaguena
Habanera
Feria