Foto:
Foto:
Ana Pupedan
Ana Pupedan ni dekle, ampak štirje možje.

21. aprila je dvorano Videm zasedla vrsta glasbenih gostov: skupina Ana Pupedan, nemška zasedba S.Y.P.H. (kot poseben gost se jim bo pridružil Chris Eckman), Dežurni krivci, Father, Zmajev rep in Memento Mori.

Najprej je oder zasedla Ana Pupedan, četverica iz Pivke, ki nastopa že vrsto let, njihovo glasbo pa bi najlažje označili kot etnorock s primesmi reagge glasbe, niso pa jim tuje niti pesmi v maniri fantovskih skupin (mimogrede, njihovo ime v pivškem narečju pomeni ena popoldne).

Dežurni krivci so alternativna rock skupina iz Prlekije. Kakor človek je že njihov tretji album, na katerem se še naprej strogo držijo garažnega rocka, ki ga odlikuje pestra ritem sekcija. Skupina Father pa se osredinja na bolj metalske ritme in energičen odrski nastop. Še pred koncem leta napovedujejo izdajo plošče Inspirita.

Zmajev rep so med četverico zbranih najbolj znani, saj so pred leti že izdali klasično rockerski prvenec Ogenj. In nenazadnje, tu je še zasedba z enigmatično kratkim imenom: Y. Njihovi začetki segajo v leto 2000; od takrat so doživeli že nekaj kadrovskih sprememb, ves čas pa se ukvarjajo z instrumentalno glasbo.