Foto:
Foto:

Na njem so 23. 4. za dobro glasbo skrbeli Shapeshifters, Paolo Martini in domači DJ-i na čelu z Eddyjem the Fishem. Zvezdi večera pa sta bila Britanec Simon Marlin in Šved Max Reich, ki sta se uveljavila kot producenta skupine Shapeshifters.

Njune poti so se prekrižale pri založbi Down Boy, pri kateri je delal Max, med gostovanjem na Švedskem, kamor je koncertna turneja leta 1996 pripeljala Simona, pa je nanjo zašel tudi Londončan. Max je malo za Simonom odpotoval v britansko prestolnico, kjer sta izdala serijo 'uplifting house' plošč.

Znova sta se v studie podala pred dvema letoma, ko sta želela ustvariti povsem svež izdelek, ki bi združeval Simonovo ljubezen do housa in Maxovo navdušenje nad dark-techie zvoki. Navdih za Lola's Theme pa naj bi izhajal iz občasnega prepevanja Simonove žene Lole ob poslušanju starih vinilnih plošč. Takoj po izidu se je plošča zavihtela na vrhove pop in dance lestvic po svetu, z navdušenjem pa so jo sprejeli tudi na house zabavah. Trenutno najpogosteje predvajan je njun hit Back To Basic.

Ob ustvarjanju zase pa umetnika najdeta čas tudi za sodelovanje s tako priznanimi glasbeniki, kot je na primer George Michael. Plod njihovega zadnjega sodelovanja je glasbena podlaga pesmi Fawless, ki je izšla v prvi polovici lanskega leta.

Druga zvezda večera je bil italijanski DJ Paolo Martini, ki je ljubiteljem elektronske glasbe znan tudi pod imeni Eclipse, House of Glass in Goodfellas. Pod njimi se skriva, kadar ustvarja z Giannijem Binijem. Tudi Italijana sta že sodelovala s priljubljenimi poppevci, kot so Kylie Minogue, Jocelyn Brown in Jamiroquai, za katere sta remiksala njihove pesmi.