Massimo spada med tiste hrvaške izvajalce, ki so pri slovenskem občinstvu padli na plodna tla. Foto:
Massimo spada med tiste hrvaške izvajalce, ki so pri slovenskem občinstvu padli na plodna tla. Foto:

Massimo Savić je eden izmed kopjenoscev pri nas še posebej priljubljene hrvaške popularne glasbe, letos pa so mu zvezde še posebej naklonjene: že tretjič zapovrstjo je dobil nagrado porin za najboljšo vokalno izvedbo (za skladbo Da mogu z njegove zadnje plošče Vještina II). Po nastopu v organizaciji koncertov Limited Edition so prireditelji pripravili tudi tematsko zabavo.

Samostojna pot in preboj v tujino
Massimo Savić se je rodil leta 1962 v Puli in zaslovel kot vodja skupine Dorian Gray. Po razpadu skupine je Massimo nadaljeval s samostojno kariero. Albumi so si sledili takole: leta 1987 Stranac u noći, leta 1988 Riječi čarobne, leta 1989 Muzika za tebe in leta 1990 Zemlja plesa. Velik preobrat v karieri sta bila zanj izdaja solističnega albuma v angleškem jeziku Elements (1992) in pozneje sodelovanje s skupino Metal Guru, s katero je posnel albuma Hero In 21st Century, (1998) in Body, Energy & Emotions (2003).

Leta 2004 je ponovno izdal album, tokrat s preprostim naslovom Massimo, še istega leta pa album Vještina. Apsolutno uživo - live iz kluba Aquarius je izdal leta 2005. Sledil mu je Vještina II z letnico 2006, istega leta pa je izšla tudi plošča The Best Of.