Zakaj ustvarjamo gledališče? Foto: Cankarjev dom
Zakaj ustvarjamo gledališče? Foto: Cankarjev dom

Predstava, ki je bila 23. 12. na sporedu v Cankarjevem domu, je nastala v koprodukciji gledališča Glej, Maske in Cankarjevega doma. V njej plesalci in gledališčniki iz več držav odgovarjajo na vprašanja, zakaj se ukvarjajo z gledališčem in s plesom, opisujejo poti, ki so jih zato prehodili, predstavljajo zgodbe o pogledih in poglede na zgodbe, razpredajo o slovarjih svojih ključnih pojmov in analizirajo čas in tempo svojih potreb po sustvarjanju gledališča.



Vse sodelujoče so Rok Vevar, Simona Semenič in Nada Žgank obiskali v njihovih mestih, pokukali v njihove domove in delovno okolje ter z njihovo pomočjo narisali kartografijo najljubših, najbolj domačih in najbolj tujih krajev v njihovih mestih. Skupaj z njimi so označili lokacijo in začrtali njihove identitetne dolžine in širine, so zapisali v Cankarjevem domu, kjer bo predstava na ogled.

Sestavljala jo bosta nastop Andeje Raucher in plesni dokumentarec. H končni podobi predstave sta ob ustvarjalcih videa (avtorjih Roka Vevarju in Simoni Semenič, tehnično svetovanje Sebastjan Nenad Vukušić, Neven Korda, montaža zvoka Peter Kus, montaža videa Boris Garb) prispevala še dramaturginja Simona Semenič, fotografinja Nada Žgank in oblikovalec svetlobe Danilo Pečar.