Klarinetisti se bodo predstavili s skladbami tako tujih kot domačih skladateljev. Foto: www.andrejzupan.com
Klarinetisti se bodo predstavili s skladbami tako tujih kot domačih skladateljev. Foto: www.andrejzupan.com

Ta bo na koncertu cikla, ki ga pripravlja Društvo slovenskih kladateljev, v torek ob 19.30 v dvorani Slovenski filharmoniji izvedel Slovenski kvartet klarinetov. Poleg omenjenih del pa bodo glasbeniki Andrej Zupan, Aljoša Deferri, Matic Nejc Kreča in Janez Benko zaigrali še dela Črta Sojarja Voglarja, Raymonda Decancqa, Bojana Glavine, Jake Puciharja, Bojana Adamiča in Harryja Stalpersa.

Od klasike do sodobne glasbe
Korenine Slovenskega kvarteta klarinetov segajo v leto 1994, vse odtlej pa si glasbeniki prizadevajo za spodbujanje slovenskih skladateljev k ustvarjanju za ta sestav. V njihovem repertoarju je mogoče najti sodobne skladbe, priredbe klasičnih del, praizvedbe slovenskih skladateljev in skladbe drugih glasbenih področij, zlasti džeza in popularne, pa tudi narodne glasbe.

Slovenskega kvarteta klarinetov se tokrat predstavlja na Koncertnem ateljeju, ki ga Društvo Slovenskih skladateljev prireja od leta 1965 in je v vseh teh letih s svojim programom uveljavil kot nepogrešljivo središče sodobne glasbene ustvarjalnosti.