Prepoznate sceno? Foto: Dejmo stisnt teater
Prepoznate sceno? Foto: Dejmo stisnt teater

Prav tako ni bilo dovolj, da so prižgali televizijo, saj je na malem zaslonu niso mogli spremljati, ampak so se morali podati v Menzo pri koritu v AKC-ju Metelkova mesto v Ljubljani, kjer jih je čakala premiera predstave Nekega lepega popldneva (NLP). Namesto Anje in Ladota so jih 15. 3. pozdravili Miha Brajnik, Janez Kocman, Vito Košir, Damir Leventić in Sašo Rajaković, člani Dejmo stisnt teatra.

Režiserja Sašo Rajakovič in Miha Brajnik sta pri prenašanju znane oddaje TV Slovenija na odrske deske to namerno pretirano populistično obarvala. "Bizarni populizem, ki ga uprizori Dejmo stisnt teater, presega formo, polna ga je predvsem vsebina," so zapisali ustvarjalci predstave, ki želi prikazati sodobni slovenski medijski prostor, kot ga občinstvo lahko spremlja vsak dan.

Demokratično sodelovanje pri nastajanju predstave
Besedilo so pomagali pisati vsi sodelujoči v predstavi, ki se pri njenem oblikovanju niso želeli spustiti s kritičnega gledišča. V predstavi bodo tako obiskovalci znano razvedrilno oddajo, osebnosti, ki v njej nastopajo, in segmente, ki jo sestavljajo, spoznali skozi oči in upodobitve kritičnih gledalcev, ki jim ni vseeno, kakšen program naj bi jih zabaval, ko se usedejo na kavč in si zaželijo sprostitve.

Družbeni kritiki na odru
Dejmo stisnt teater deluje že enajsto leto, Nekega lepega popoldnega pa je njegova osma predstava. Ustvarjalce, ki se zbirajo pod tem imenom, najbolj mikajo družbenokritične parodije in komedije. Prva premiera, ki je nastala v njihovi produkciji, je bila predstava Woodyja Allena Bog, ki jo je režiral Rok Košir, na sporedu pa je bila decembra 1995. Sledile so predstave Sod smodnika, Rezervar Dogz, Biblija - Stara zaveza, Seksualna perverzija, Trgovci in Diareja pod Slovenci. Člani skupine pa med drugim pripravljajo tudi ulične projekte in zabavajo obiskovalce Improlige.