Fantom dela družbo pevka Apolonija. Foto: Lunapark
Fantom dela družbo pevka Apolonija. Foto: Lunapark

Tako tudi skupina Lunapark svojega imena ni dobila po naključju, ampak ji ga je izbral kitarist Mark Lemer, ki ga je ideja o zasedbi prešinila, ko se je na nekajmesečnem potovanju po ZDA ustavil v klubu Lunapark. Kako Lunapark zveni v ljubljanskem parku Zvezda, je bilo mogoče preveriti 17. 8. ob 20.00.

Z nastopanjem imajo fantje in dekle, ki so se kot Lunapark prvič zbrali februarja 2001, a se je nato zasedba še spreminjala, že kar nekaj izkušenj, med zanimivejše pa verjetno štejejo tiste, ki so jih dobili na koncertu, s katerim je 10 let delovanja na Poljskem praznovala mladinska organizacija Evro<26. Skupina takrat sploh še ni izdala prvenca, a je pred okoli 20.000 obiskovalci pometla s konkurenco in prepričala žirijo, da jo je skupaj s še petimi skupinami iz vse Evrope uvrstila na festival The Colours of Europe v Gdansku.

Od takrat je zasedba svoj prvi album že izdala; leta 2004 najprej uspešnici Lunatik in Figura, aprila lani pa jima je sledil abum Labirint. Letošnje poletje je za Lunapark v znamenju singla Na dlani, ki se že vzpenja po slovenskih radijskih lestvicah.