Foto:
Foto:

22. aprila se je v to ljubljansko središče kulture napotil vsak, ki kaj da na lutkarsko umetnost. Na sporedu bo kar devet predstav, od katerih jih bo prvih sedem namenjenih predvsem mladim obiskovalcem, zadnji dve pa pričakujeta predvsem starejše občinstvo.

Srečanje otroških lutkovnih skupin je odprla predstava Zmajevo jajce, ki jo je uprizorila gledališka skupina Metulj iz ljubljanskega Zavoda za gluhe in naglušne. Ob 9.30 so lahko obiskovalci spremljali dogodivščine Medvedka Puja, kot so jih predstavili otroci iz lutkovne skupine Hiša otrok in umetnosti. Otroški lukovni studio Lutkovnega gledališča Jožeta Pengova iz Ljubljane je za srečanje pripravil predstavo Pesmi, lutkarji OŠ Maksa Pečarja pa zelo dobro poznajo Veveričko posebne sorte.

Kar dve lutkovni predstavi je predstavila osnovna šola iz Pirnič. Zvezdico Zaspanko so na oder KUD-a pripeljali lutkarji iz osnovne šole Kolezija, Dva zmerjavca pa sta prišla iz Avstrije, kjer ju je našla otroška likovna skupina Kulturnega društva Šmihel.

Odraslim sta bili namenjeni večerni predstavi. Z lutkovno grotesko Kdo bo nataknil Jodlu zanko je nastopilo gledališče lutk Konj, srečanje lutkarjev in ljubiteljev lutkarske umetnosti pa se je končalo s predstavo Štokr Teatra kulturnega društva Šmihel Večni hodec.