O dejanjih, ki jih počenjamo vsak dan, pa sploh ne vemo, zakaj. Foto: www.oblak-novak.org
O dejanjih, ki jih počenjamo vsak dan, pa sploh ne vemo, zakaj. Foto: www.oblak-novak.org

Prvi dogodek v stalnem elementu programske sheme Galerije sodobne umetnosti Celje, s katerim skuša kustosinja Irena Černik vzpostaviti neposreden stik med občinstvom in umetniki, je bil na sporedu 9. 9. v Likovnem salonu Celje. Uvod v Media Fokus sezone 2005/06 je bila videoprojekcija del Nike Oblak in Primoža Novaka.



Umetnika, ki s projektom Rhythmic, Vocalized, Expiratory and Involuntary Actions trenutno gostujeta v Likovnem salonu Celje, bosta predstavila 6 videov, ki sta jih ustvarila od leta 2003 pa do danes. Nika Oblak sicer trenutno končuje magistrski študij videa na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, Primož Novak pa na isti ustanovi končuje magistrski študij kiparstva.

Irena Čerčnik vodi Media Fokus kot obliko komuniciranja z občinstvom, zato program vsako leto postreže s pogovori z umetniki, predavanji in okroglimi mizami. Dialog in razpravo pa vsebinsko dopolnjujejo projekcije del sodobnih umetnikov, ki delujejo na področju videa, elektronskih medijev, filma in animacije.